Naturälskaren

Alla inlägg den 2 juni 2013

Av Layla - 2 juni 2013 12:33

"Är du sjuk?" "Men jag blir frisk jättefort, mamma ger mig medicin och så är jag frisk" "Men det är ju bara att ta penicillin..."
"Men det är ju inget farligt"
"Det finns medicin till allt, det är inget du behöver stanna hemma för!" "Man stannar inte hemma sååå länge när man har öroninflammation..."
Detta får jag höra ofta när jag är sjuk eller har varit. Det finns så många olika sätt art bota sjukdomar, och vissa hjälper direkt, andra måste man avvakta och ha tålamod med. Det beror på sjukdom men också på medicin man tar. Forskarna har hittat många nya former av medicin mot olika sjukdomar, men också hittat att vissa bakterier har blivit immuna eller håller på att bli immuna mot vissa sjukdomar, som tex penicillin. Vi "missbrukar" ( eller vad man kallar det) många mediciner. Så fort det är något litet vi har så tar vi medicin och så kan vi jobba igen tex. Detta gör att vi i vissa fall tar det i onödan. Vissa sjukdomar kan kroppen klara av själv. Vi måste minska våran konsumtion nu, detta kan bli allvarligt när mediciner inte längre tar på farliga bakterier. Det finns många andra metoder att bota sjukdomar, som med örter eller annan "parallell" medicin.
Jag tänkte bara skiva detta kort nu, detta är inte ett av "veckans åsikt" utan detta vill jag att vissa ska läsa och förstå. Jag har säkert inte formulerat mig bra och sånt men ni fattar ändå vad jag vill få ut :)
Ha det bra! :)

Presentation


Hejsan! Klicka här nedan för att läsa mer! Men kort sagt, jag är från Småland och är intresserad av en väldans massa saker, men att spela musik, Fältbiologerna och vänner står högt på listan!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards