Naturälskaren

Alla inlägg under december 2012

Av Layla - 16 december 2012 18:04

Ja,redan tredje anvent och jag är inte klar med mina julklappar än! Hjääälp kan jag bara säga...! Jo,den här helgen har jag varit sjuk,var hemma från skolan i fredags. Får se om jag orkar gå till skolan i morgon. Idag har jag varit uppe lite och bakat lussebullar och gjort julgodis,mums:) Sedan har jag fixat lite med julklappar och så. Har tagit det lugnt idag helt enkelt:)

Här kommer ett klipp från youtube som jag tycker att ni ska kolla på. Det är roligt och på samma gång lär ni er,ni som inte visste det. Så kolla klippet vetja!

http://www.youtube.com/watch?v=Hi6zorMyhVU

Och här är det om RÅM. Det är ju klart att ni ska anmäla er till det,och ni som inte är Fältbiloger så "ber jag er vänligen" att klicka på länken här -->> http://faltbiologerna.se/bli-medlem<<-- och bli medlem.

Det är hur roligt som helst och man träffar en massa nya människor,och lär sig en massa nytt och nyttigt såklart.

Här har ni också ett klipp om RÅM:

http://www.youtube.com/watch?v=bCbXwfDIQlE

Hoppas att vi ses där då!;D

Ja,kan berätta att jag håller på med ett nytt kapitel till www.berattelseer.bloggplatsen.se Det första som jag skrev blev inte lika bra som jag hade tänkt men det hoppas jag att nästa blir. Och ni som inte har läst det kan ju checka in och ta någon minut till att läsa det.

I morgon är det sista "normala" skoldagen,för på tisdag är det fotbollsturnering...jag ska vara med,hehe...får se hur det blir...och på onsdag är det julpyssel. Niorna ska bland annat göra julgodis,mm! Och på kvällen sedan är det avslutningsdans på Tegelbruket(Ungdomsgård typ) och det är obligatoriskt. Det är för hela Fröviskolan 7-9. Ska bli kul:D:D På torsdagen går vi sedan bara till lunch och på förmiddagen ska vi dansa juldanserna,det är hilma kul,det gör man varje år:) så denna vecka blir det bara roliga saker som häner,hoppas jag:)

Sedan ska vi ju också få våra betyg...jag är väldigt glad för kemin för jag har höjt mig i det ämnet så det blir ju kul! Hoppas att de andra betygen är bra också!

Jaja,måste nog dra snart. Ska ner till de andra och se vad de gör...aj,nu "sover" min fot...inte kul,hatar det! Så nu kan jag inte gå...! Det sticks ju så förbannat i foten,får nog googla vad som egentligen händer,har aldrig tänkt på det förut...men allvarligt då,ska googla det och sedan sticker jag.

Jaa,vad kan man mer hitta på att säga medans google laddar...

Jo,behöver lite tips och råd på ekologiska sidor som har roliga julklappar och annat att sälja. Det skulle vara snällt om någon länkade:) Vill ju ändå köpa så mycket ekologiskt som möjligt även under julen.

Jahopp,så stod det på en sida...vet inte om det är rätt, men jaja:

"Foten somnar egentligen inte utan det är blodtillförseln som delvis stryps när du sitter på den. Det kan också bero på att du sitter så att en nerv kommer i kläm."

Ja,om det är sant så har jag lärt mig något nytt!

Nu ska jag sticka,lägger nog upp lite bilder...kanske:) 

Och om någon kan länka några ekologiska sidor,det vore snällt;)

Ha det bra och ha en trevlig tredje andventskväll!:D

Ps. GLÖM INTE ATT ANMÄLA ER TILL FÄLTBIOLOGERNA OCH SEDAN TILL RÅM! ds.


Av Layla - 9 december 2012 10:18

Idag vaknade jag vid halv nio,var så trött så det blev en liten sovmorgon. Nu har ska jag ut med kaninerna och hunden. Mamma håller i hunden och jag och Lovisa håller i våra kaniner. Det blir kul,även och Sarko troligen kommer att bli helgalen,hehe:D jaoo,jag vill in i skogen,men jag vet inte om det är så smart,för älgjakten:/ jaja,vi får väl se:) Idag ska jag nog också beställa lite julklappar från Internet och fixa lite julkort. Sen ska jag nog också städa kaninburen,så att kaninerna också får lite mys på andra advent. Tänk att det redan.är det! Har panik med julklapparna! Ja, och i morgon börjar skolan igen,är fortfarande seg efter stockholmsresan,hmm. Jaja,det går nog bra ändå. Mamma ropar nu, ska dra ut nu. Lägger ut bilder senare om jag hinner:)
Ses så länge och ha en bra andra advent!D

Av Layla - 8 december 2012 14:52

   

Av Layla - 8 december 2012 14:38

       

Av Layla - 8 december 2012 13:36

Den 6/12 klockan halv fyra gick jag upp,jag åt lite och sedan fixade jag mig,för att sedan åka med en kompis till skolan. Ví skulle nämligen till Stockholm som jag berättade. Vi åkte med två bussar. Jag satt brevid en kompis som blev retad,fast på skoj och hon skrattade,av en kille. Så jag kunde inte sova så bra. Förresten; Kärlek börjar alltid med bråk och slutar med barnvagn , som man brukar säga;P

Jo,och sedan så vi på film,Dirty Dancing, eftersom vi skulle se den som musikal på kvällen. Den är ju faktiskt bra,fast jag somnade då och då;D

Under resan stannade vi i Nyköpingsbro,om man ville gå på toa eller köpa något. När vi kom fram till Stockholm åkte vi först med bussarna till Naturhistoriska muséet. Där fick man gå runt lite och sedan såg vi på en 3D film på Cosmonova. Det var jättehäftigt och det kändes så verkligt! Sedan åkte vi in till centrum och hade egen tid. Det ända vi gjorde då,vårat gäng,var att försöka hitta ett ställe att äta på. Vi ville inte äta på McDonald's,till siste blev det Subway. Man var ju så hungrig så det gick ner i magen i alla fall. Sedan skulle alla gå till riksdagen. Där fick vi en rundvandring och sedan fick vi lyssa på när de diskuterade hur de skulle göra med försvarsmakten. Efter det hade vi egen tid igen,då gick vi på en lite julmarknad,frös om tårna,åt på Max(hyfsat,fast jag åt bara en halv hamburgare och lite pommes. Jag var mest törstig.) Vi gick också in på Nk och kollade runt där lite. Köpte EN julklapp i alla fall:) och brända mandlar. Vid tio i sju samlades alla vid Chinateatern. Och lite innan halv åtta gav de oss biljetterna. Den här resan var för att insperera oss ,fast jag funderade inte så mycket på hur våran musikal skulle vara senare i vår. Men resan var hur kul som helst! Och det var också för att det var tillsammans med de bästa niorna och lärarna! Vid halv elva åkte vi hem sedan och när jag kom hem somnade jag bums.

Sedan igår var vi lediga,tur, annars hade jag inte orkat!

Ja,och idag har jag varit ute med kaninerna,de älskade snön och var som galna,hehe:D

Ja,nästa sak med skolan är ju Lucia(jag är med som tärna) och sedan juldanserna. Längtar! :DD

Håller förresten på med en berättelse som jag snart ska lägga ut på den andra bloggen. Skriver när jag har lagt ut den. Och ja,jag sja försöka bli bättre på att uppdatera:D

Ha det bäst så länge! :D

Presentation


Hejsan! Klicka här nedan för att läsa mer! Men kort sagt, jag är från Småland och är intresserad av en väldans massa saker, men att spela musik, Fältbiologerna och vänner står högt på listan!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards